Även om det i många fall kan vara väldigt svårt som äldre att få en ny anställning, finns det områden och yrken som med glädje välkomnar seniorer, och till och med pensionärer som inte känner sig helt färdiga med sitt yrkesliv. Barnomsorgen och skolvärlden är ett sådant område.

Seniorer mycket omtyckta bland barnen

Oavsett din tidigare yrkeserfarenhet är äldre personer ofta mer än välkomna på förskolor och skolor, som extra hjälp och en trygg och rolig vän för barnen. Självklart krävs det dock att du är tidigare ostraffad, men du behöver också ha en lättillgänglig personlighet och tycka om barn och unga, för att det ska bli en bra upplevelse för alla inblandade. Som senior är det främst ditt lugn och din stora erfarenhet av livet som eftersöks, och att vara en hjälpande hand när barnen är utomhus. Inom kanske främst förskolevärlden spenderas mycket tid ute, och det är viktigt att ta hand om sin hud eftersom utevistelsen sker i stort sett oavsett väder. Ett tips är att använda dig av produkter från Medik8, som fokuserar på olika hudbekymmer och därmed hjälper dig med precis det du behöver. Deras hudvårdsprodukter är högkvalitativa och perfekta när du spenderar lång tid utomhus de dagarna du arbetar med barnen.

Hudvård för utomhusvistelse

Att ta hand om sin hud är viktigt var du än befinner dig i livet och oavsett om du är man eller kvinna. En hy som glöms bort blir lätt torr och fnasig, speciellt under vinterhalvåret då luften ofta är torr och kall. Har du dessutom andra hudproblem som till exempel rodnad, pigmenteringar eller mörka ringar under ögonen så tenderar de bli svårare om du inte tar hand om huden ordentligt. En fuktighetskräm, kanske ett serum och en vårdande mask någon gång i veckan kan göra underverk för vinterhyn hos äldre, så var inte rädd för att testa dig fram kring produkterna för att se vad som passar dig bäst. Det finns också mycket hjälp att få, så tveka aldrig att kontakta experterna där du handlar, så får du hjälp med det du behöver veta. Stötta gärna huden även inifrån genom att få i dig viktiga fettsyror, till exempel Omega-3 som bland annat är viktigt för att hålla huden mjuk och elastisk.