Det är inte alla som vill virka grytlappar och spela bridge efter att de har fyllt 65. Men det finns en del fördomar och åldersdiskriminering som kan göra att vägen till att få ett jobb kan vara lite svår för seniorer. För att du som senior ska vara attraktiv och få ett jobb finns det några bra tips som du kan testa. Utseendet har betydelse och spelar en stor roll när du söker ett jobb, detta gäller inte bara seniorer. Ansiktet och framförallt tänderna är något som människor du möter lägger märke till direkt. Om du har trasiga tänder eller saknar tänder är det en bra idé att fixa till dem. Att ersätta trasiga tänder kan du göra genom att sätta in tandimplantat i bland annat Stockholm som ger dig en fin tandrad. De som sätter in tandimplantat i Stockholm har gedigen utbildning och stor erfarenhet av just tandimplantat. De allra främsta tandteknikerna arbetar med att sätta in tandimplantat i Stockholm. När du har ett bländande leende på intervjun ger du ett bättre intryck.

Strunta i alla fördomar

Vanliga fördomar många arbetsgivare har mot äldre är att de inte kan lära sig nya saker men det stämmer absolut inte, speciellt inom teknik eller digitalisering. Det finns även tankar om att seniorer skulle vara mindre produktiva men det är inte heller något som har någon förankring i verkligheten. Men detta är inget som du ska låta dig slås ner av. Det finns massor som du kan testa att göra för att du ska öka chansen att få nytt arbete.

Vässa ditt CV

Att börja med att se över ditt CV är en bra idé. Du behöver inte skriva ett CV med stort typsnitt för att få ett långt CV, det kan du skippa. Skriv hellre ett kort men väldigt bra CV. Det är kvalitet framför kvantitet som gäller. Välj ut din guldkorn i ditt CV och lyft det som är relevant för just det jobb som du faktiskt söker. Att vara envis är ofta något som lönar sig i längden. Du kommer att jobba i uppförsbacke och därför är det bra att vara envis och inte ge dig. Det kan även vara en fördel att vara aktiv eller i alla fall ha konton inom olika sociala medier. Det visar att du hänger med och är aktiv.

Testa nya vägar

Du kan även försöka att testa något nytt, kolla efter jobb i branscher som du inte arbetat i förut. Försök att ha ett öppet sinne och tänk utanför boxen. Det är även väldigt bra att försöka hålla dig uppdaterad. Hitta ett bollplank som du kan prata med om hur du ska kunna förbättra dina chanser att få ett jobb. Du kan be någon läsa igenom ditt CV och personliga brev för att få tips på förbättringar.