Om du är senior men ändå känner att du inte vill avsluta ditt arbetsliv så finns många möjligheter för dig att fortsätta arbeta. I dagsläget finns ett flertal förmedlingar som hjälper dig att hitta ett arbete som passar dig. Du väljer själv hur mycket du vill arbeta: Några timmar i veckan, kanske halvtid eller mer. Känner du att du har viljan och orken att fortsätta arbeta som senior så har detta också många fördelar: du kommer ut och träffar människor, du håller dina yrkeskunskaper fräscha och du drygar ut pensionen. Vilka jobb finns det då och vilka jobb passar dig som är senior? Det ska vi undersöka i denna text.

Vilket yrke passar dig?

Egentligen kan man inte säja vilka yrken som generellt är bäst för seniorer. Det beror nämligen på många olika faktorer. Vad har du arbetat som och har erfarenhet av sedan tidigare? Vilken typ av arbete klarar din kropp av? Vill du jobba hemifrån eller ute på en arbetsplats? Och sist men inte minst – vad vill du göra? Många seniorer som fortsätter arbeta, fortsätter inom sitt tidigare yrke. Ibland är detta dock inte möjligt. Har man haft ett mycket fysiskt arbete och inte klarar av det längre så kan man behöva byta bana till något mindre fysiskt krävande. Kanske har du något yrke som du drömt om i hela ditt yrkesverksamma liv som du nu kan göra till verklighet i större eller mindre skala? Skulle det vara så att du tar på dig frilansjobb men ändå inte vill jobba hemifrån så kan du vända dig till Poppice.com. De erbjuder kontorsplatser, bland annat kontorsplats i kontorslandskap, så att du får behålla den sociala aspekten ett arbete ger.

senior2.se

Vilka yrken är vanliga för seniorer?

Vilka yrken är det då vanligast att seniorer tar? Många väljer att jobba via speciella seniorförmedlingar. På dessa samlas många olika kompetenser, men det är vanligt att man arbetar med projekt i människors hem. Till exempel kan man tapetsera eller klippa gräs. Andra hoppar in på sina gamla jobb som vikarier. Det finns ofta ett behov av stödpersoner i skolor, en person som helt enkelt finns för eleverna som extra stöd. Likaså finns många äldre som behöver extra stöd i vardagen, många seniorförmedlingar förmedlar därför privat hemtjänst där seniorer hjälper andra seniorer. Om du är senior och har en speciell kompetens så finns det stor chans att du kan arbeta med just denna. Kanske kan du ett ovanligt språk, är duktig på sömnad eller är gammal snickare? Kort sagt: arbetslivet behöver verkligen inte vara slut för att du blivit äldre. Det finns en stor efterfrågan på de erfarenheter och den kompetenser äldre personer besitter. Ett första steg kan vara att anmäla sig till någon av de alla förmedlingar som finns för senior som vill söka sig ut i arbetslivet.