Numer är det av olika anledningar många seniorer som väljer att arbeta längre än vad de behöver. Om du inte är redo att lämna arbetslivet men ändå vill ha en viss flexibilitet kan du välja att starta eget företag. Det finns många fördelar med att starta företag som senior. Det finns få nackdelar och det kan vara att du inte orkar hålla samma tempo som tidigare. När du ska starta företag och etablera dig kan det vara bra att ha en webbplats där du kan presentera ditt företag. Om du inte kan bygga upp en egen hemsida med allt vad det innebär kan du anlita Klingit som är en webbyrå som kan hjälpa dig med allt möjligt inom den digitala världen. Klingit får ditt varumärke att se bra ut och stå ut i mängden. Det är väldigt komplext att bygga upp en bra webbplats och att anlita en webbyrå som Klingit är en investering som med största sannolikhet kommer att löna sig.

Social gemenskap

En fördel med att starta eget är att du kan få ett extra tillskott i kassan och samtidigt kan du hålla igång ditt sociala liv. När du jobbar känner du dig också behövd vilket människor generellt mår bra av. Ett skäl till att starta eget företag som senior är att du får lägre skatt men också egen- och sociala avgifter. Det kan vara bra att veta att den allmänna pensionen inte är inkomstprövad vilket gör att du kan både ta ut allmän pension och starta företag vilket ger en trygghet. För varje år som du arbetar som egen företagare betalar du in skatt och det innebär mer pengar till pension. Om du har en aktiv näringsverksamhet har du även rätt till sjukpenning om du går med vinst vilket är bra om du blir sjuk.

Du är din egen chef

Den största fördelen med eget företag istället för att vara anställd är friheten och valmöjligheterna. Du kan själv bestämma vilka uppdrag du ska ta och när du vill vara ledig. Att vara sin egen chef är fantastiskt, speciellt om du är lite trött på att ta order. Du kan också jobba med det du verkligen gillar och brinner för. När du jobbar med sådant som du verkligen gillar känns det knappt som du jobbar vilket är en stor fördel. Om du inte vet hur du ska komma igång finns det bra hjälp att få på lite olika håll. Var inte rädd för att fråga eller för att ta hjälp.