Frågan som många ställer sig är just denna. Det är något som med all rätt kan skapa oro, det är alltid viktigt att ta in och bedöma alla variabler för att välja rätt. Ett karriärsbyte är definitivt ett stort steg som bör tas på egna villkor och kan leda till en stor förändring i ens liv. I verkligheten är spelplanen utformad på ett fördelaktigt sätt. Den så kallade ”åldersfobin” är förvisso närvarande men håller på att minska. Äldre arbetare är den grupp som växer snabbast inom arbetslivet och trenden ser inte ut att avta. Precis som med allt annat inom arbetslivet finns det olika vägar för att komma in på nya områden. Idag finns det en uppsjö av framgångsrika bemanningsföretag som arbetar med just denna grupp. Med rätt attityd och tillvägagångsätt behöver det aldrig vara för sent att prova på något nytt.

 

Fördelen med erfarenhet av arbetslivet
Till skillnad från de unga arbetssökande har de äldre något ovärderligt att presentera – en lång historia av erfarenhet. Det är en markant skillnad som väger tungt i ögonen på arbetsgivare. Ett kvalificerat tidigare arbete är inte alltid det allra viktigaste. Ibland kan de egenskaper du har från din tidigare arbetsroll vara passande och tillräckligt för att slå sig in på en ny väg. Att ta sig in i en ny bransch kan  kännas främmande och skrämmande, men kan samtidigt vara väldigt uppfyllande. Kanske det allra svåraste helt enkelt är att ta det första klivet. Det är inte ovanligt att människor känner osäkerhet över sin arbetssituation och vad de egentligen vill syssla med. Din arbetshistorik kan bädda för ditt nya jobb med meriter från andra områden.

different thinking concept

 

Att följa sin dröm eller ge sig an egenföretagande
Det är vanligt att man vid äldre år börjar engagera sig mer för personliga intressen än strikt arbete. Att följa sin passion är en stor lockelse som för många inte är försumbar. Tidpunkten kunde inte vara mer gynnsam för seniorer. Möjligheten att arbeta med något man brinner för medför olika förmåner som kan påverka ens livskvalitet. Detta är något de flesta anser viktigt, desto mer i senare ålder. Har man bestämt sig för att starta något eget behöver det inte vara en allt för komplicerad uppgift. Det går att vända sig åt andra håll för assistans. Med hjälp av affärslösningar från olika företag kan man förenkla sin verksamhet, exempelvis Fakturino som med sin factoring-tjänst är både populär och effektiv. Det finns ingen anledning att känna sig ensam i viljan att skapa ett eget företag. Seniorer har visat sig öka bland egenföretagare och detta med framgång.